Сервис R-P-M
Клубный партнер

Скидка от клубного партнера при регистрации в клубе
Внимание! При регистрации в нашем клубе, для членов, в рамках партнерства предоставляется скидка 15% на работы в сервисе R-P-M.

Вернуться   Клуб Range Rover Sport > Общение / Наши встречи / Новости клуба > Флуд

Ответ

Опции темы
Старый Вчера, 16:08   #1
Участник сообщества

По умолчанию Vakara spēles, kas mainīja manu skatījumu uz veiksmi

Sestdienas vakars, ārā lietus bungo pret logu, un es sēžu pie datora ar tasi kafijas. Mana sieva jau sen guļ, bērni arī. Tāda klusa, mierīga vientulība, ko reti izbaudu. Pēdējā laikā esmu sācis pievērst uzmanību lietām, kuras agrāk likās bezjēdzīgas. Piemēram, tiešsaistes kazino. Nekad nebiju domājis, ka tas varētu mani aizraut. Bet dzīve ir dīvaina — tā mēdz piedāvāt pārsteigumus tieši tad, kad tos vismazāk gaidīt.

Viss sākās ar to, ka mans kolēģis Jānis vienā pusdienu pārtraukumā sāka stāstīt par kādu spēļu automātu, ko viņš bija izmēģinājis. Es klausījos pusi ausī, kamēr ēdu savu sviestmaizi. Viņš runāja par grafiku, par bonusiem, par to, cik viegli ir orientēties. Es nopūtos un teicu, ka tas nav man. Bet vakarā, kad mājās biju viens, izlēmu paskatīties, ko tad viņš tur atrada. Ierakstīju meklētājā vavada com un nokļuvu vietnē, kas mani pārsteidza ar savu vienkāršību. Nekādu lieku logu, nekas neuzmācās. Vienkārši spēles, kuras varēja sākt ar dažiem klikšķiem.

Tajā vakarā es nespēlēju. Tikai apskatījos. Bet kaut kas palika prātā — tā sajūta, ka viss ir pieejams, ka nekas nav jāgaida. Nākamajā dienā atgriezos. Izvēlējos spēli ar nosaukumu, kas man neko neatgādināja, bet likās interesanta. Iemaksāju nelielu summu — tikai tik, cik varu atļauties zaudēt. Sēdēju un spiedu pogu. Nekas īpašs nenotika. Zaudēju dažus eiro, bet nepiedzīvoju ne šoku, ne vilšanos. Vienkārši piezīmēju sev, ka tā ir tikai izklaide.

Nedēļu vēlāk biju noguris pēc garas darba dienas. Ārā jau bija tumšs, laiks bija ap deviņiem vakarā. Atvēru datoru, ielogojos un nolēmu, ka šovakar spēlēšu tikai vienu spēli. Izvēlējos automātu ar nosaukumu, kas saistīts ar augļiem — banāniem, ķiršiem, citroniem. Tāda vienkārša, retro noskaņa. Sāku griezt. Pirmie griezieni bija tukši. Otrais, trešais — nekas. Bet tad, pēkšņi, ekrānā parādījās trīs simboli, kas sakrita. Neliels laimests. Pēc tam vēl viens. Es sāku smaidīt. Nevis tāpēc, ka nauda būtu liela, bet tāpēc, ka bija jautri. Tā sajūta, ka kaut kas notiek, ka tu esi daļa no kaut kā neparedzama. Tajā vakarā es beidzu ar nelielu plusu, bet galvenais bija noskaņojums.

Pēc tam sāku spēlēt regulāri. Ne katru dienu, bet dažas reizes nedēļā. Man patika tas, ka varu izvēlēties dažādus automātus. Dažreiz tie bija vienkārši, ar trim ruļļiem. Citreiz — ar daudzām līnijām, ar animācijām, ar skaņām, kas atgādināja vecās arkādes spēles. Es atklāju, ka daudziem automātiem ir bonusas spēles. Piemēram, ja trīs noteikti simboli parādās, tu nokļūsti papildu raundā, kur var iegūt vairāk griezienu vai reizinātāju. Tas bija kā maza piedzīvojumu sērija katru reizi, kad spēlēju.

Vienu reizi, martā, kad ārā vēl bija sniegs, es nolēmu izmēģināt kaut ko jaunu. Biju lasījis par kazino, kas piedāvā kеšbеku — naudas atgriešanu par zaudētajiem griezieniem. Tas mani ieinteresēja. Iegāju vavada com, lai apskatītu, vai tur ir kas tāds. Izrādījās, ka ir. Katru nedēļu viņi atgriež nelielu procentu no tā, ko esi zaudējis. Tas nav milzīgi, bet tas ir patīkami. Tāda sajūta, ka kazino tevi novērtē, ka tu neesi tikai naudas avots. Es sāku spēlēt vairāk, jo zināju, ka pat ja zaudēšu, daļa atgriezīsies. Tas mainīja manu attieksmi. Es vairs nebiju tik nervozs, kad zaudēju. Vienkārši turpināju.

Man ir draugs, kurš vienmēr saka, ka azartspēles ir tikai veiksmes spēle. Es tam nepiekrītu. Protams, ir nejaušība, bet ir arī kaut kas cits. Tā ir spēja pieņemt lēmumus. Kad tu spēlē, tu izvēlies, cik daudz likt, kad apstāties, kad mainīt spēli. Tas ir kā mazs treniņš prātam. Esmu pamanījis, ka esmu kļuvis pacietīgāks. Agrāk, ja kaut kas neizdevās, es satraucos. Tagad es vienkārši pieņemu, ka dažreiz tu zaudē, dažreiz tu laimē. Un tas ir normāli.

Jūnijā, kad sākās vasara, es devos atvaļinājumā uz laukiem. Tur bija slikta interneta savienojums, bet es tomēr paņēmu līdzi savu planšeti. Vakaros, kad visi gulēja, es sēdēju verandā, dzēru tēju un spēlēju. Tas bija savādāk nekā mājās. Klusums, tikai sienāži un vējš. Un es ar savu spēli. Tajā vakarā es izmēģināju automātu ar nosaukumu ""Zelta iezis"". Tas bija par zelta iežu, kur simboli bija dārgakmeņi. Es sāku ar mazu likmi. Griezu un griezu. Pēkšņi parādījās bonusa spēle. Man lika izvēlēties vienu no trim lādēm. Es izvēlējos vidējo. Tur bija 10 bezmaksas griezieni ar dubultu reizinātāju. Es noskatījos, kā ruļļi griežas. Un tad sākās. Katrs grieziens nesa kaut ko. Es beidzu ar summu, kas bija krietni lielāka par to, ko biju ielicis. Tas nebija milzīgs laimests, bet tas bija pietiekami, lai es justos priecīgs. Es pasmaidīju, aizvēru planšeti un devos gulēt. Nākamajā rītā stāstīju sievai, ka vakarā biju laimīgs. Viņa jautāja, kas notika. Es teicu, ka vienkārši labi pavadīju laiku.

Tagad, pēc vairākiem mēnešiem, es turpinu spēlēt. Bet es to daru ar mēru. Es zinu, ka tā ir izklaide, nevis darbs. Es nekad nespēlēju ar naudu, ko nevaru atļauties zaudēt. Un tas ir svarīgi. Man patīk tas, ka varu izvēlēties jebkuru spēli, jebkurā laikā. Ja esmu noguris, es vienkārši apskatos, kas jauns. Ja esmu enerģisks, es spēlēju vairāk. Esmu atklājis, ka daudzi automāti ir saistīti ar tematiku — Ēģipte, okeāns, mežonīgie dzīvnieki, augļi. Katrs no tiem piedāvā kaut ko citu. Dažiem ir progresīvais džekpots, kas aug, kamēr citi spēlē. Tas ir kā loterija, bet bez biļetēm. Tu vienkārši spēlē, un ja paveicas, tu vari iegūt lielāku summu.

Vienu reizi es izmēģināju spēli ar nosaukumu ""Uguns un ledus"". Tur bija divas puses — uguns un ledus. Ja tu iegūsti trīs uguns simbolus, tu saņem bonusu. Ja trīs ledus — citu bonusu. Es spēlēju un gaidīju, kad parādīsies kaut kas. Un tad tas notika. Es nokļuvu uguns bonusā. Tur man lika izvēlēties, cik lielu likmi likt. Es izvēlējos vidējo. Un tad sākās griezieni. Tie bija tik ātri, ka es pat nepaspēju sekot līdzi. Kad beidzās, es biju laimējis vairāk nekā biju ielicis. Es jutos kā bērns, kurš atradis saldumu veikalā. Nav svarīgi, cik daudz. Svarīgi, ka tas notika.

Esmu sapratis, ka azartspēles nav tikai par naudu. Tās ir par emocijām. Par to, kā tu jūties, kad griežas ruļļi. Par to, kā tu reaģē, kad zaudē. Par to, kā tu priecājies, kad laimē. Tas ir sava veida meditācija. Tu koncentrējies uz vienu lietu, un pārējais pasaule pazūd. Protams, ir cilvēki, kas spēlē pārāk daudz. Bet tas nav par spēli. Tas ir par cilvēku. Ja tu proti sevi kontrolēt, tad viss ir kārtībā.

Man patīk arī tas, ka varu spēlēt no jebkuras vietas. Dažreiz es spēlēju autobusā, kamēr braucu uz darbu. Dažreiz — pusdienu pārtraukumā. Tas ir ērti. Un vienmēr ir pieejami dažādi bonusi. Piemēram, ja tu spēlē noteiktā laikā, tu vari saņemt papildu griezienus. Vai arī, ja tu izmanto noteiktu maksājuma metodi, tu saņem bonusu. Tas viss padara spēli interesantāku.

Vienu reizi, novembrī, kad ārā bija drēgns un pelēks, es nolēmu, ka pavadīšu vakaru, spēlējot. Es iegāju vavada com un izvēlējos spēli, ko nebiju mēģinājis. Tā bija par pirātiem. Tur bija karte, uz kuras bija jāatrod dārgumi. Es sāku spēlēt. Pēc dažiem griezieniem es nokļuvu bonusā, kur man lika izvēlēties, kur rakt. Es izvēlējos vietu, kas likās loģiska. Un tur bija lāde. Tā atvērās, un tur bija zelts. Es laimēju. Atkal ne milzīgu summu, bet pietiekami, lai justos labi. Es pasmaidīju un nodomāju, ka dzīve ir jauka.

Tagad es reti spēlēju tik daudz kā sākumā. Bet es joprojām to daru. Jo tas man sagādā prieku. Un es domāju, ka tas ir galvenais. Ja tu dari kaut ko, kas tev sagādā prieku, tad tas ir vērts. Nav svarīgi, ko citi domā. Svarīgi, kā tu jūties. Es jūtos labi. Un tas ir viss, kas man jāzina.

Noslēgumā es gribu teikt, ka veiksme ir dīvaina lieta. Tā nāk un iet. Bet tas, kā tu to uztver, ir tavās rokās. Ja tu spēlē ar prieku, ja tu pieņem, ka dažreiz tu zaudē, tad tas ir tikai piedzīvojums. Un piedzīvojumi ir tas, kas padara dzīvi interesantu. Tāpēc es turpinu spēlēt. Ne tāpēc, ka gribu kļūt bagāts, bet tāpēc, ka gribu just to dzirksti, kas pazūd ikdienas rutīnā. Un kamēr tas ir tikai spēle, tikmēr tas ir labi.
Asmadey вне форума   Ответить с цитированием
Реклама от Google
Ответ

Закладки

Опции темы